post

goud en zilver in Keulen

Tijdens het pinksterweekend stond er een mooie C1 wedstrijd op het programma in het Duitse Keulen.
De 20 km lange tijdrit wisten Patrick en Tristan af te leggen met een gemiddelde snelheid van 49,4 km/h. Dit resulteerde in een 2e plek achter de Nederlandse specialisten Timo Fransen en Vincent Ter Schure.
In de wegwedstrijd werd er vanaf de start keihard gekoerst en was er een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk wisten Patrick en Tristan samen met Timo en Vincent vooruit te geraken. In de eindsprint wisten Patrick en Tristan de wedstrijd te winnen, en tevens het eindklassement .
Een succesvol weekend voor Patrick en Tristan in het Duitse Keulen.post

Voor het derde jaar op rij World Cup winst in Oostende

Van 16 t/m 19 mei stond in het Belgische Oostende voor Tristan en Patrick alweer de 2e World Cup Paracycling van dit seizoen op het programma.

Vrijdag 17 mei stond er een 36 km lange tijdrit op het programma . Het parcours liep veelal langs de Noorzeekust. Tristan en Patrick lagen lang op podiumkoers, maar ze kwamen nooit echt in hun ritme. Vervolgens kregen ze ook nog te maken met kettingpech en behaalden ze uiteindelijk een 6e plaats.

Zondag 20 mei stond de wegwedstrijd op het programma. Er werd gestart in de regen en vanwege de gladde wegen werd er eerst rustig gekoerst. Toen het gas erop ging formeerde zich een kopgroep met daarbij Tristan en Patrick, 3 andere Nederlandse koppels, 2 Spaanse koppels, en 2 Poolse koppel. Vervolgens ontsnapte 1 van de sterke Poolse koppels, en  was het voor Tristan en Patrick alle hens aan dek. Zij wisten er samen met een ander Nederlands koppel en een Spaans koppel naar toe te rijden. De Spanjaarden en de Nederlanders Ter Schure / fransen vielen later weg vanwege een lekke band. Uiteindelijk wisten Tristan en Patrick de wedstrijd in de sprint tegen de Polen eenvoudig te winnen.
Dit was een derde World Cup winst op rij voor Tristan en Patrick in Oostende. Volgend jaar is daar het WK op de weg , dat een favorietenrol hebben ze nu inmiddels wel.

post

pech en winst bij World Cup in Italie

Na 2 succesvolle C1 wedstrijden in Italie waarbij alle onderdelen werden gewonnen gingen Patrick en Tristan met een goede vorm van start bij de 1e World Cup wedstrijd van dit jaar in het Italiaanse Corridonia . Hier lag een zwaar klimparcours op de mannen te wachten welke niet op hun lijf geschreven leek. Bij de tijdrit kwamen Patrick en Tristan goed in hun ritme en lagen ze op medaillekoers. Maar helaas kwamen ze in een afdaling ten val. Gelukkig zonder grote schade. Vlak voor de finish moeste ze nogmaals van de fiets vanwege kettingproblemen . Uiteindelijk wisten ze er nog een 5e plaats uit te slepen.
Bij de wegwedstrijd ontstond er al snel een kopgroep bestaande uit een Italiaans, Spaans , Pools , en 2 Nederlandse tandemkoppels waaronder Patrick en Tristan. Deze groep liep steeds verder uit en hier moest de winnaar gezocht worden. Op de klimmen werd telkens flink aan de boom geschud en Patrick en Tristan moesten zelfs een keer lossen maar wisten weer terug te keren vooraan. Aanstormend richting de finish wisten Patrick en Tristan als eerste uit de laatste bocht te komen en versloegen nipt het andere Nederlandse koppel Ter Schure en Fransen. Het Italiaanse koppel legde beslag op de 3e plaats. Een toch wel onverwachte zege voor Patrick en Tristan in een zware klimkoers, waar ze dan ook heel blij mee zijn.post

opnieuw dubbelslag in Italie

Afgelopen weekend stond de 2e wegwedstrijd op het programma in het Italiaanse Parabiago. Ook nu wisten Patrick en Tristan zowel de tijdrit als de wegwedstrijd te winnen. De 16,8 km lange tijdrit wisten ze zelfs af te leggen in een moyenne van 50,786 km/h. Beter kon het wegseizoen niet beginnen. Komende 2 weekenden staan 2 wereldbekerwedstrijden op het programma. De eerste in het heuvelachtige Corridonia ( Italie ) en vervolgens in de Belgische kustplaats Oostende.

post

prima start wegseizoen met dubbelslag

27 en 28 april was de start van het wegseizoen voor Patrick en Tristan met een C1 wedstrijd in het Italiaanse Verolanuova.
Eerst stond er een tijdrit op het programma van 13.2 km lang. Deze wisten Patrick en Tristan te winnen met een gemiddelde van 49.5 km/h.
De volgende dag werd er een wegwedstrijd verreden over 85 km. Na 4 km al demarreerden Patrick en Tristan om eens te testen waar ze stonden. Toen bleek dat niemand aanhaakte zijn ze maar flink doorgereden. Na een solo van 80 km kwamen ze als eerste over de meet. Ook het algemeen klassement werd zo gewonnen.
post

Succesvol WK baan in eigen land met 2 bronzen plakken

Van 14 t/m 17 maart vond het WK Para-Cycling op de baan  plaats in eigen land te Apeldoorn. Tristan kwam met zijn piloot Patrick Bos op de tandem uit op 3 onderdelen.

Op de kwalificatie  4 km achtervolging was het gelijk bloedstollend spannend. De 4 snelste koppels reden allen binnen 1 sec van elkaar. Uiteindelijk kwamen Patrick en Tristan met een nieuw pr  0,4 sec tekort om te mogen strijden voor het goud. In de kleine finale versloegen ze de regerende Britse Paralympische en wereldkampioenen en tevens wereldrecordhouders Bate en Duggleby en pakten ze een bronzen plak.

Ook op de 1 km tijdrit was het wederom een enorme strijd. Na een beresterke rit wederom een bronzen plak voor Patrick en Tristan op respectievelijk 0.7 en 0.9 sec achter de ijzersterke Britse tandemkoppels.

Het succesvolle WK werd afgesloten met een knappe 4e plek op het sprinttoernooi. Patrick en Tristan wisten nog knap door te dringen tot de halve finale waarin verloren werd van de uiteindelijke Britse wereldkampioenen Fachie / Rotherham. In de kleine finale voor het brons waren de Polen Brzozowski / Kuczynski ook duidelijk te sterk

Copyright foto Mathilde Dusol