Pech op het WK

IMG_20180803_161111 (1024x768)Van 2 t/m 5 augustus vond het WK paracycling op de weg plaats in het Italiaanse Maniago.
Tristan stond hier met piloot Cor van Leeuwen aan de start.
Op de tijdrit lieten ze de klok na 27,2 kilometer stiltaan op 32.48,68. Dit leverde een gemiddelde snelheid van 49.7 km/h op en een 8e plaats in de eindrankschikking. Dit was een goede tijdrit alleen de uitslag viel iets tegen. Cor en tristan hadden de focus echter vooral op de wegwedstrijd en ze stonden dan ook vol goede moed aan de start. Al in de eerste ronde reden er een Spaans en Pools koppel weg. De andere 2 Nederlandse koppels reden in de eerste ronde al lek en nadat zij weer waren aangesloten bij het peloton hadden  de mannen voorop reeds een voorsprong van ruim 1 minuut. De andere landen wouden niet met team NL samenwerken en zo reden de Nederlandse koppel de gehele dag achter de feiten aan. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ( 14 km voor de finish ) sloeg voor Cor en Tristan het noodlot toe. De lange ketting sloeg eraf en zat helemaal klem tussen het frame en kettingblad. Helaas hoort dit soms ook bij de koers,en was de wedstrijd over. Erg zuur want de mannen waren nog volop in strijd voor het brons.  Maar wat hadden de mannen gekoerst. Tot aan het moment dat de ketting eraf liep stond er ruim 48 km/h op de teller. Al met al een tegenvallend WK. Doelstelling was de regenboogtrui en anders in ieder geval 1 medaille.

 

Nederlands kampioen tijdrijden

NK Well 2018Woensdagavond 20 juni hebben Tristan en zijn piloot Cor van Leeuwen in het Limburgse Well met overmacht de Nederlandse titel gewonnen. Ze legden de 25 km lange tijdrit af met een gemiddelde snelheid van 49,61 km per uur. Zo ging het rood wit blauw overtuigend mee naar het hoge noorden.

Dubbelslag in Keulen

koln 1

Dit weekend reed Tristan met piloot Cor van Leeuwen de Europacupwedstrijd in Keulen. Voor Tristan en Cor was dit hun 2e wedstrijd samen op de tandem. In 2016 werden ze samen Nederlands kampioen op de weg.
Zaterdag stond er een 20 km lange tijdrit op het programma over glooiend terrein. Het werd een spannende tijdrit tussen Tristan en Cor en het beste Duitse tandemkoppel Timo Kleinwachter en Peter Renner. Uiteindelijk wisten Tristan en Cor de tijdrit winne…nd af te sluiten met de Duitsers op 12 sec op plek 2.
Zondag stond de wegrit op het programma. Al snel bleek dat Tristan en Cor de sterksten in koers waren. Zo besloten ze uiteindelijk te demarreren en na een solo van 25 km wisten ze ook de wegwedstrijd te winnen, en tevens het algemeen klassement.
Al met al een succesvol weekend.

Wereldbekerwinst in Oostende

 

IMG_1705Van 4 t/m 6 mei stond de eerste Worldcup van dit seizoen voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos op het programma in het Belgische Oostende.

 

Eerst stond er een 37 km lange tijdrit op het programma. Bij de tijdrit staken de Polen en Britten er met kop en schouders bovenuit. Maar wat was het spannend voor de derde plek. 3 koppels streden binnen 3 sec voor een podiumplek. Uiteindelijk wisten Timo en Vincent nipt het brons te pakken. Tristan en Patrick kwamen 0,3 sec tekort en daarachter eindigden de Australiers op iets meer dan 2 sec. Dit was natuurlijk wel even flink zuur en vroeg om revanche in de wegwedstrijd welke 2 dagen later op het programma stond.

 

 Bij de wegwedstrijd ging na de eerste bocht het spel al op de wagen. Er ontstond een kopgroep van 5 tandems waaronder Tristan en Patrick. Al vrij snel moesten de Australiers lossen uit de kopgroep. Achter de kopgroep gingen de Austaliers samenwerken met de Britten om terug te keren bij de kop van de wedstrijd. Ze kwamen nog tot op 10 sec van de kopgroep , maar aansluiting lukte niet. Na zo’n driekwart wedstrijd liet het Nederlandse koppel Timo Fransen / Vincent Ter Schure de kopgroep ook gaan zodat ze nog met 3 koppels vooraan overbleven. Uiteindelijk liep het uit op een sprint tussen Tristan en Patrick en de Polen Polak en Ladosz, welke met overmacht werd gewonnen door Tristan en Patrick. Een prachtige eerste overwinning dit jaar en prolongatie van de wereldbekerwinst van vorig jaar in Oostende.

 

 De volgende Worldcup is in eigen land , van 6 t/m 8 juli in Emmen.

 

 

Zilver en 2 bronzen plakken op het WK baan

wk baan rio 2018 11Van 22 t/m 25 maart stond het WK paracycling op de Olympische baan in Rio de Janeiro op het programma voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos. Dit werd voor Tristan  een weerzien met de baan waar hij met piloot Teun Mulder glorieuze (gouden) momenten beleefde op de paralympische spelen van 2016. Lees meer