Dubbelslag in Keulen

koln 1

Dit weekend reed Tristan met piloot Cor van Leeuwen de Europacupwedstrijd in Keulen. Voor Tristan en Cor was dit hun 2e wedstrijd samen op de tandem. In 2016 werden ze samen Nederlands kampioen op de weg.
Zaterdag stond er een 20 km lange tijdrit op het programma over glooiend terrein. Het werd een spannende tijdrit tussen Tristan en Cor en het beste Duitse tandemkoppel Timo Kleinwachter en Peter Renner. Uiteindelijk wisten Tristan en Cor de tijdrit winne…nd af te sluiten met de Duitsers op 12 sec op plek 2.
Zondag stond de wegrit op het programma. Al snel bleek dat Tristan en Cor de sterksten in koers waren. Zo besloten ze uiteindelijk te demarreren en na een solo van 25 km wisten ze ook de wegwedstrijd te winnen, en tevens het algemeen klassement.
Al met al een succesvol weekend.

Wereldbekerwinst in Oostende

 

IMG_1705Van 4 t/m 6 mei stond de eerste Worldcup van dit seizoen voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos op het programma in het Belgische Oostende.

 

Eerst stond er een 37 km lange tijdrit op het programma. Bij de tijdrit staken de Polen en Britten er met kop en schouders bovenuit. Maar wat was het spannend voor de derde plek. 3 koppels streden binnen 3 sec voor een podiumplek. Uiteindelijk wisten Timo en Vincent nipt het brons te pakken. Tristan en Patrick kwamen 0,3 sec tekort en daarachter eindigden de Australiers op iets meer dan 2 sec. Dit was natuurlijk wel even flink zuur en vroeg om revanche in de wegwedstrijd welke 2 dagen later op het programma stond.

 

 Bij de wegwedstrijd ging na de eerste bocht het spel al op de wagen. Er ontstond een kopgroep van 5 tandems waaronder Tristan en Patrick. Al vrij snel moesten de Australiers lossen uit de kopgroep. Achter de kopgroep gingen de Austaliers samenwerken met de Britten om terug te keren bij de kop van de wedstrijd. Ze kwamen nog tot op 10 sec van de kopgroep , maar aansluiting lukte niet. Na zo’n driekwart wedstrijd liet het Nederlandse koppel Timo Fransen / Vincent Ter Schure de kopgroep ook gaan zodat ze nog met 3 koppels vooraan overbleven. Uiteindelijk liep het uit op een sprint tussen Tristan en Patrick en de Polen Polak en Ladosz, welke met overmacht werd gewonnen door Tristan en Patrick. Een prachtige eerste overwinning dit jaar en prolongatie van de wereldbekerwinst van vorig jaar in Oostende.

 

 De volgende Worldcup is in eigen land , van 6 t/m 8 juli in Emmen.

 

 

Zilver en 2 bronzen plakken op het WK baan

wk baan rio 2018 11Van 22 t/m 25 maart stond het WK paracycling op de Olympische baan in Rio de Janeiro op het programma voor Tristan en zijn piloot Patrick Bos. Dit werd voor Tristan  een weerzien met de baan waar hij met piloot Teun Mulder glorieuze (gouden) momenten beleefde op de paralympische spelen van 2016. Lees meer

een gouden en twee bronzen plakken in Manchester

IMG-20171126-WA0004

 Tristan  pakt bij de Internationale Paracycling Cup op de wielerbaan in Manchester (24 t/m 26 november)  met zijn piloot Patrick Bos twee keer brons en één keer goud

Vrijdag reden ze op de 1 km naar het brons achter de wereldkampioenen en de wereldrecordhouders op deze afstand.

Zaterdag stond de 4 km achtervolging op het programma. In de kwalificatie reden Tristan en Patrick de snelste tijd voor de Britten Bate / Duggleby, die 23 duizendste langzamer waren.

Nieuw persoonlijk record

In de finale werden de Britten ruim geklopt. Met een nieuw persoonlijk record van 4.14.98 werd het goud gepakt.

Op zondag volgde het sprinttoernooi. In de kwalificatie werd de derde tijd gerealiseerd. In de kwartfinale werd in twee heats gemakkelijk gewonnen van een Brits koppel.

Thriller in de halve finale

In de halve finale werd het een thriller tegen de Britten Fachie / Mitchell. Ze wonnen elk een rit waarna er een beslissende derde rit kwam. Deze werd na een fotofinish gewonnen door de Britten.

Restte de troostfinale tegen de Ieren. In twee heats werd het brons gepakt.

Mooi meetpunt

Manchester was een mooi en succesvol meetpunt voor Tristan en Patrick. Nu kunnen ze verder werken naar het WK baan volgend jaar maart op de Olympische baan in Rio de Janeiro.