een gouden en twee bronzen plakken in Manchester

IMG-20171126-WA0004

 Tristan  pakt bij de Internationale Paracycling Cup op de wielerbaan in Manchester (24 t/m 26 november)  met zijn piloot Patrick Bos twee keer brons en één keer goud

Vrijdag reden ze op de 1 km naar het brons achter de wereldkampioenen en de wereldrecordhouders op deze afstand.

Zaterdag stond de 4 km achtervolging op het programma. In de kwalificatie reden Tristan en Patrick de snelste tijd voor de Britten Bate / Duggleby, die 23 duizendste langzamer waren.

Nieuw persoonlijk record

In de finale werden de Britten ruim geklopt. Met een nieuw persoonlijk record van 4.14.98 werd het goud gepakt.

Op zondag volgde het sprinttoernooi. In de kwalificatie werd de derde tijd gerealiseerd. In de kwartfinale werd in twee heats gemakkelijk gewonnen van een Brits koppel.

Thriller in de halve finale

In de halve finale werd het een thriller tegen de Britten Fachie / Mitchell. Ze wonnen elk een rit waarna er een beslissende derde rit kwam. Deze werd na een fotofinish gewonnen door de Britten.

Restte de troostfinale tegen de Ieren. In twee heats werd het brons gepakt.

Mooi meetpunt

Manchester was een mooi en succesvol meetpunt voor Tristan en Patrick. Nu kunnen ze verder werken naar het WK baan volgend jaar maart op de Olympische baan in Rio de Janeiro.

 

Twee keer zilver op het NK wegwielrennen

DSC01551 (1024x682)De afgelopen dagen stond het NK wegwielrennen op het programma in het Gelderse Montferland. Hier lag een uitdagend glooiend parcours met enkele mooie klimmetjes klaar.

18 juni stond de wegwedstrijd op het programma. Halverwege de koers reden Tristan met zijn piloot Patrick Bos samen met het duo Ter schure / Fransen aan de leiding. Maar op het eerst volgende klimmetje moesten ze de Paralympische kampioenen op de weg Ter Schure / Fransen laten gaan . Vervolgens sloten er weer twee koppels aan bij Tristan en Patrick. In de sprint wisten ze naar het zilver te rijden.

21 juni stond de tijdrit op het programma. Het duo Ter Schure / Fransen wisten hun favorietenrol waar te maken met de snelste eindtijd . Tristan en Patrick eindigden op 16 sec keurig als tweede.

Een mooie opmaat naar de volgende World Cup welke van 30 juni t/m 02 juli word verreden in het Drentse Emmen.