post

Succesvol WK baan in eigen land met 2 bronzen plakken

Van 14 t/m 17 maart vond het WK Para-Cycling op de baan  plaats in eigen land te Apeldoorn. Tristan kwam met zijn piloot Patrick Bos op de tandem uit op 3 onderdelen.

Op de kwalificatie  4 km achtervolging was het gelijk bloedstollend spannend. De 4 snelste koppels reden allen binnen 1 sec van elkaar. Uiteindelijk kwamen Patrick en Tristan met een nieuw pr  0,4 sec tekort om te mogen strijden voor het goud. In de kleine finale versloegen ze de regerende Britse Paralympische en wereldkampioenen en tevens wereldrecordhouders Bate en Duggleby en pakten ze een bronzen plak.

Ook op de 1 km tijdrit was het wederom een enorme strijd. Na een beresterke rit wederom een bronzen plak voor Patrick en Tristan op respectievelijk 0.7 en 0.9 sec achter de ijzersterke Britse tandemkoppels.

Het succesvolle WK werd afgesloten met een knappe 4e plek op het sprinttoernooi. Patrick en Tristan wisten nog knap door te dringen tot de halve finale waarin verloren werd van de uiteindelijke Britse wereldkampioenen Fachie / Rotherham. In de kleine finale voor het brons waren de Polen Brzozowski / Kuczynski ook duidelijk te sterk

Copyright foto Mathilde Dusol

Tristan en Patrick geselecteerd voor het WK baan in apeldoorn

nterim-bondscoach Floris Goesinnen heeft de para-cycling selectie bekendgemaakt voor de WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Deze vinden plaats van 14 tot en met 17 maart.

Floris Goesinnen over de selectie: “Mooier dan een WK in eigen land is er niet. We kijken er dan ook naar uit om in onze thuisbasis, Omnisport, te strijden om de medailles. Bij de tandemkoppels heb ik hoge verwachtingen dat zij gaan strijden om het eremetaal. Debutant Martin van de Pol en Stijn Boersma hebben dit seizoen ook de aansluiting gevonden bij de internationale top met een 2de en 3de plaats tijdens de wereldbeker in Manchester. Op de 500 meter gaan we met Alyda en Caroline voor niets minder dan goud.”


Dames

  • Tandem: Larissa Klaassen & Imke Brommer. Onderdelen: kilometer en sprint
  • Caroline Groot. Onderdelen: 500m, 200m vliegend, (omnium), achtervolging, scratch
  • Alyda Norbruis. Onderdelen: 500m

Heren

  • Tandem: Tristan Bangma & Patrick Bos. Onderdelen: kilometer, achtervolging, sprint
  • Tandem: Vincent ter Schure & Timo Fransen. Onderdelen: kilometer, achtervolging
  • Daniel Abraham. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium),  scratch
  • Martin van der Pol. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium), scratch
  • Stijn Boersma. Onderdelen: kilometer, achtervolging, 200m vliegend, (omnium), scratch

3 podiumplaatsen bij de Manchester Paracycling International

3 podiumplaatsen voor Patrick en Tristan bij de Manchester Paracycling International.

Op de 1 km pakten ze het brons achter de ongenaakbare Britten. Het Britse koppel Fachie/ Rotherham snelden met een sensationele tijd van 00.59.422 sec zelfs naar een nieuw wereldrecord.

Op de 4 km achtervolging wisten ze in de kwalificatie de 2e tijd te realiseren. Vervolgens reden ze voor het goud tegen de Britse paralympische kampioenen Bate / Duggleby. Deze bleken een maatje te groot, maar toch een mooie zilveren plak.

Op het sprinttoernooi reden ze naar een 4e tijd in de kwalificatie. In de kwartfinale werd in 2 heats gewonnen van de Spanjaarden Avila / Bertoli. In de halve finale werd in 2 heats verloren van de Britse wereldkampioenen Fachie / Rotherham. Daarna werd het brons gewonnen door in 3 heats te winnen van de Ieren Gordon / Byrne.

Een prima weekend waarmee Patrick en Tristan verder kunnen bouwen naar het WK baan van 14 t/m 17 maart in eigen land in Apeldoorn.
Hou je van sport zet deze data alvast in je agenda en kom aanmoedigen. Het word een fantastisch evenement

zilver op het NK weg

NK weg 2018Zilver voor Tristan en Cor op het NK weg.

Zaterdag 15 september stond het NK paracyling op de weg op het programma in Amsterdam. De wedstrijden waren onderdeel van de Vondelgames. De strijd om de rood wit blauwe trui werd uiteindelijk beslist in een sprint tussen 4 koppels. Het werd een bloedstollend spannende sprint. Cor en Tristan gingen als eerste de sprint aan, maar Patrick Bos en Stephen de Vries kwamen er nog nipt voorbij. Gefeliciteerd mannen!
Het wegseizoen zit er nu op. In Oktober start het baanseizoen weer.

World Cup winst in Canada

World Cup Baie-Comeau 2018

Na een 7e plaats op de tijdrit stonden Tristan en Cor vol vertrouwen aan de start van de wegrace. Het andere Nederlandse koppel Timo Fransen en Vincent Ter Schure reden lang alleen voorop. Een diepe buiging voor deze mannen , 2 dagen na hun zware val alweer volop in de aanval. Het was nu aan de andere landen om hen terug te halen. Ze werden op de laatste klim terugepakt waarna er met nog 3 km te gaan nog 4 koppels overbleven welke uiteindelijk ginge…n sprinten voor de winst. Tristan en Cor pakten de winst voor de Britten Bate en Duggleby en de Spaanse Wereldkampioenen Avila Rodriguez en Font Bertoli. Voor Tristan en Cor een overwinning die ze niet snel zullen vergeten, want 15 km voor de finish verloor Tristan zijn zadel. Vanaf dat moment had Tristan een dubbele handicap en was het vreselijk afzien . Maar met meest staand fietsen en lastig zitten wist hij het vol te houden. Maar het was het allemaal waard, want met deze overwinning wisten Tristan en Cor bovendien het eindklassement van de UCI World Cup te winnen.