3 podiumplaatsen bij de Manchester Paracycling International

3 podiumplaatsen voor Patrick en Tristan bij de Manchester Paracycling International.

Op de 1 km pakten ze het brons achter de ongenaakbare Britten. Het Britse koppel Fachie/ Rotherham snelden met een sensationele tijd van 00.59.422 sec zelfs naar een nieuw wereldrecord.

Op de 4 km achtervolging wisten ze in de kwalificatie de 2e tijd te realiseren. Vervolgens reden ze voor het goud tegen de Britse paralympische kampioenen Bate / Duggleby. Deze bleken een maatje te groot, maar toch een mooie zilveren plak.

Op het sprinttoernooi reden ze naar een 4e tijd in de kwalificatie. In de kwartfinale werd in 2 heats gewonnen van de Spanjaarden Avila / Bertoli. In de halve finale werd in 2 heats verloren van de Britse wereldkampioenen Fachie / Rotherham. Daarna werd het brons gewonnen door in 3 heats te winnen van de Ieren Gordon / Byrne.

Een prima weekend waarmee Patrick en Tristan verder kunnen bouwen naar het WK baan van 14 t/m 17 maart in eigen land in Apeldoorn.
Hou je van sport zet deze data alvast in je agenda en kom aanmoedigen. Het word een fantastisch evenement

zilver op het NK weg

NK weg 2018Zilver voor Tristan en Cor op het NK weg.

Zaterdag 15 september stond het NK paracyling op de weg op het programma in Amsterdam. De wedstrijden waren onderdeel van de Vondelgames. De strijd om de rood wit blauwe trui werd uiteindelijk beslist in een sprint tussen 4 koppels. Het werd een bloedstollend spannende sprint. Cor en Tristan gingen als eerste de sprint aan, maar Patrick Bos en Stephen de Vries kwamen er nog nipt voorbij. Gefeliciteerd mannen!
Het wegseizoen zit er nu op. In Oktober start het baanseizoen weer.

World Cup winst in Canada

World Cup Baie-Comeau 2018

Na een 7e plaats op de tijdrit stonden Tristan en Cor vol vertrouwen aan de start van de wegrace. Het andere Nederlandse koppel Timo Fransen en Vincent Ter Schure reden lang alleen voorop. Een diepe buiging voor deze mannen , 2 dagen na hun zware val alweer volop in de aanval. Het was nu aan de andere landen om hen terug te halen. Ze werden op de laatste klim terugepakt waarna er met nog 3 km te gaan nog 4 koppels overbleven welke uiteindelijk ginge…n sprinten voor de winst. Tristan en Cor pakten de winst voor de Britten Bate en Duggleby en de Spaanse Wereldkampioenen Avila Rodriguez en Font Bertoli. Voor Tristan en Cor een overwinning die ze niet snel zullen vergeten, want 15 km voor de finish verloor Tristan zijn zadel. Vanaf dat moment had Tristan een dubbele handicap en was het vreselijk afzien . Maar met meest staand fietsen en lastig zitten wist hij het vol te houden. Maar het was het allemaal waard, want met deze overwinning wisten Tristan en Cor bovendien het eindklassement van de UCI World Cup te winnen.

Pech op het WK

IMG_20180803_161111 (1024x768)Van 2 t/m 5 augustus vond het WK paracycling op de weg plaats in het Italiaanse Maniago.
Tristan stond hier met piloot Cor van Leeuwen aan de start.
Op de tijdrit lieten ze de klok na 27,2 kilometer stiltaan op 32.48,68. Dit leverde een gemiddelde snelheid van 49.7 km/h op en een 8e plaats in de eindrankschikking. Dit was een goede tijdrit alleen de uitslag viel iets tegen. Cor en tristan hadden de focus echter vooral op de wegwedstrijd en ze stonden dan ook vol goede moed aan de start. Al in de eerste ronde reden er een Spaans en Pools koppel weg. De andere 2 Nederlandse koppels reden in de eerste ronde al lek en nadat zij weer waren aangesloten bij het peloton hadden  de mannen voorop reeds een voorsprong van ruim 1 minuut. De andere landen wouden niet met team NL samenwerken en zo reden de Nederlandse koppel de gehele dag achter de feiten aan. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ( 14 km voor de finish ) sloeg voor Cor en Tristan het noodlot toe. De lange ketting sloeg eraf en zat helemaal klem tussen het frame en kettingblad. Helaas hoort dit soms ook bij de koers,en was de wedstrijd over. Erg zuur want de mannen waren nog volop in strijd voor het brons.  Maar wat hadden de mannen gekoerst. Tot aan het moment dat de ketting eraf liep stond er ruim 48 km/h op de teller. Al met al een tegenvallend WK. Doelstelling was de regenboogtrui en anders in ieder geval 1 medaille.