Succesvol WK baan in eigen land met 2 bronzen plakken

18 maart 2019

Van 14 t/m 17 maart vond het WK Para-Cycling op de baan  plaats in eigen land te Apeldoorn. Tristan kwam met zijn piloot Patrick Bos op de tandem uit op 3 onderdelen.

Op de kwalificatie  4 km achtervolging was het gelijk bloedstollend spannend. De 4 snelste koppels reden allen binnen 1 sec van elkaar. Uiteindelijk kwamen Patrick en Tristan met een nieuw pr  0,4 sec tekort om te mogen strijden voor het goud. In de kleine finale versloegen ze de regerende Britse Paralympische en wereldkampioenen en tevens wereldrecordhouders Bate en Duggleby en pakten ze een bronzen plak.

Ook op de 1 km tijdrit was het wederom een enorme strijd. Na een beresterke rit wederom een bronzen plak voor Patrick en Tristan op respectievelijk 0.7 en 0.9 sec achter de ijzersterke Britse tandemkoppels.

Het succesvolle WK werd afgesloten met een knappe 4e plek op het sprinttoernooi. Patrick en Tristan wisten nog knap door te dringen tot de halve finale waarin verloren werd van de uiteindelijke Britse wereldkampioenen Fachie / Rotherham. In de kleine finale voor het brons waren de Polen Brzozowski / Kuczynski ook duidelijk te sterk

Copyright foto Mathilde Dusol