Zilver en brons voor Tristan en Teun op het WK baanwielrennen

30 maart 2015

WK paracycling 2015 1kmVan 26 t/m 29 maart vond het WK baan paracycling plaats in eigen land te Apeldoorn.
Donderdag 26 maart stond  Tristan samen met piloot Teun Mulder aan de start op de 1 km .  Tristan en Teun  reden de snelste eerste ronde en lagen na de 2e ronde gelijk met de uiteindelijke winnaars. Maar de laatste ronde vielen ze behoorlijk stil. Met een eindtijd van 1.03.115 en met nog 7 tandemkoppels te gaan werd het nagelbijten of deze race voldoende was voor het podium. Uiteindelijk doken alleen de regerende Britse wereldkampioenen Fachie/Mitchell onder de tijd van Teun en Tristan. Zo pakten Tristan en Teun een zilveren plak voor het Duitse koppel Kruse/Nimke. Voor Tristan als jongste deelnemer van het gehele WK een fantastisch resultaat op zijn 1e
wereldkampioenschap .
En dan stond op zondag nog het sprinttoernooi voor tandems op het programma. Tristan en Teun realiseerden in de kwalificatie over 200 meter de 3e tijd. Vervolgens werd de kwartfinale in 2 heats gewonnen van het Nederlandse koppel Bos/De vries. In de halve finale moest de strijd worden aangegaan met de Spanjaarden. Het Spaanse tandemkoppel won de 1e heat en in de 2e heat werden de Spanjaarden gediskwalificeerd wegens onreglementair sprinten. En zo volgde er een beslissende 3e heat welke na een zeer lange sprint uiteindelijk werd gewonnen door de Spanjaarden. Daar het Duitse tandemkoppel zich na de kwartfinale wegens ziekte hadden afgemeld , hoefden Teun en Tristan de strijd voor plek 3 en 4 niet meer aan te gaan en lag voor hen het brons klaar. Voor Tristan en Teun een zeer geslaagd WK en mooie richtpunten om aan te gaan werken in de route naar de Paralympics in Rio de Janeiro 2016.