zilver in Emmen en leider in de Uci World Cup ranking

15 juli 2018

World Cup Paracycling EmmenTegenvallende tijdrit en goede wegwedstrijd bij de World Cup in Emmen.Van 6 t/m 8 juli stond er weer een World Cup in eigen land op het programma in het Drentse Emmen. Tristan stond hier aan de start met  Cor van Leeuwen als piloot.
6 juli eindigden Tristan en Cor op de 24 km lange tijdrit op een 6e plaats. Dit was teleurstellend na enkele goede tijdritten en na de winst bij het NK tijdrijden.
8 juli stond de wegwedstrijd  op het programma. Er werd ons een prachtige wedstrijd voorgeschoteld met sterk Nederlands teamwork. Vanaf de start gooiden het Nederlandse koppel Veldkamp/Jansen het spel op de wagen. Na vele demarrages ontstond er uiteindelijk een kopgroep van drie met daarbij de Spanjaarden Avila / Bertoli en de Nederlandse koppels Tristan Bangma / Cor van Leeuwen en Timo Fransen / Vincent Ter Schure. De Nederlandse koppels demarreerden om toerbeurt  om zo het Spaanse koppel stuk te rijden. Uiteindelijk  gingen Timo en Vincent er met de winst vandoor en wisten Tristan en Cor beslag te leggen op het zilver. Tristan en Cor zijn nu ook leider in de UCI World Cup ranking. De volgende World Cup is in Canada van 16 t/m 19 augustus.